Open Tampere Challenge

Open Tampere Challenge on digitaalisen avoimuuden innovaatiokilpailu. Tavoitteena on luoda Tampereen kaupungin julkaiseman avoimen datan avulla uusia verkko- ja mobiilisovelluksia sekä uusia liiketoimintakonsepteja.

Open Tampere Challenge

Open Tampere Challenge 2015 huipentui gaalaan 25.11.2015 Bravo Plazassa

Open Tampere Challenge 2015 on päättynyt. Kilpailussa oli lopulta kaksi kilpailukategoriaa, yhdistele ja visualisoi. Yhdistele -kategoriassa haasteena oli yhdiställä vähintään kahta avoimen datan rajapintaa uudeksi sovellukseksi. Visualisoi -kategoriassa haettiin avoimen datan visualisointeja. Kilpailussa oli lisäksi luo -kategoria uuden avoimen datan tuottamiseksi, mutta siihen emme saaneet yhtään kilpailutyötä.

Vuonna 2015 mukana oli myös erityshaastekategoria, jossa tarkoituksena oli luoda uusi sovellus hyödyntäen Visit Tampere -rajapintaa.

Tuomaristo valitsi molemmista kategorioista kolme parasta työtä palkintosijoille ja lisäksi koko kilpailun parhaan työn. Näiden lisäksi palkittiin erityishaastekategorian voittajatyö, sekä äänestettiin gaalassa yleisön suosikki.

OTC 2015 voittajatyöt

Vuoden 2015 kilpailussa jaettiin palkintoja yhteensä 17 000€:lla. Palkinto kilpailun parhaasta työstä oli 3000€. Haastekohtaiset pääpalkinnot olivat suuruudeltaan 2000€. Lisäksi yleisö sai äänestää suosikkityötään, joka palkitaan 500€:lla. Erityishaastekategorian voittaja kuittasi 1 000€ palkinnon.

  • Pääpalkinto

  • 3 000€
  • Pääpalkinnon voitti Messis
  • Erityishaaste

  • 1 000€
  • Erityishaasteen voitti Birger Federleyn matkassa

Katso kaikki kilpailutyöt tästä

Mikä 6Aika?

6Aika - Avoin data ja rajapinnat lyhyesti

Projektin tavoitteena on avata hankkeen kaupunkien tietovarantoja mahdollisimman laajasti avoimeksi dataksi. Projektissa hyödynnetään yhteisiä ja yhdessä sovittuja ja kehitettyjä toimintamalleja, julkaisualustoja ja lisenssimalleja kuuden Suomen suurimman kaupungin kanssa ja edistetään uuden liiketoiminnan syntymistä.

6Aika - Avoimet ja älykkäät palvelut on kestävän kaupunkikehityksen strategia, jossa ovat Tampereen lisäksi mukana myös muut Suomen suurimmat kaupungit, ns. kuutoskaupungit Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku ja Oulu.

Hankkeessa synnytetään ja kehitetään edelleen, yhteistyössä muiden kuutoskaupunkien kesken, datan tuottamista, avaamista, julkaisua ja käyttöä edistäviä pysyviä rakenteita ja toimintamalleja, jotka sulautuvat osaksi kaupunkien normaalia toimintaa. Tekemisessä korostuvat kuutoskaupunkien välinen tiivis yhteistyö ja esimerkiksi yhdessä sovitut toimintamallit, rajapintastandardit ja datan jakeluteknologiat, jotka mahdollistavat ratkaisujen skaalautuvuuden ja hyötyjen moninkertaistumisen, kun kaupunkien valikoituihin tietojärjestelmiin avataan ohjelmointirajapinnat kaikkien halukkaiden hyödynnettäviksi. Tavoitteena on Tampereen kaupungin datan rakenteinen harmonisointi mahdollisimman yhteensopivaksi ja vertailukelpoiseksi.

Ota yhteyttä

Lisätietoja kilpailusta, dataseteistä ja Tampereen avoimesta datasta saatavilla puhelimitse, sähköpostilla ja sosiaalisen median kautta.

Petteri Sintonen

Avoimen datan projektipäällikkö
petteri.sintonen@tampere.fi
040 725 2577

Joonas Dukpa

Avoimen datan asiantuntija
joonas.dukpa@tampere.fi
040 806 3245

Tampere 💗 Open Data